Csúcskategóriás teák a Kapcában

Csúcskategóriás teák a Kapcában
Csúcskategóriás teák a Kapcában

Most elmeséljük, hogy vezetett a mi utunk a Bortársaság egyik alapítójához, Tálos Gáborhoz és a Zhao Zhou teákhozGyere velünk, utána pedig #menjigyalteat! 

Egy korábbi posztban már meséltünk arról, hogy a kezdetektől fogva hogyan alakult a kávékínálat a Kapcában, és hogyan találtunk rá arra a márkára és keverékre egy hazai kávépörkölő manufaktúrában, amiből most készítjük Nektek kedvenc kávéitalotok. A kávé után most tartsatok velünk a teák világába, elmeséljük, hogy kerültek a Kapca itallapjára ősi tealevelekből készülő teák.  
A kávénál már túl voltunk több, a Black Sheep kávépörkölő manufaktúrában tett látogatáson, és elvégeztük az ő tanfolyamukat is, ami ahhoz volt szükséges, hogy egyáltalán kínálhassuk az ő kávéjukat, amikor jött a gondolat, hogy ha már közeleg a teázós időszak, nézzünk szét a teák világában is, hogy milyen lehetőségek vannak valódi, minőségi teák terén, amit szívesen felteszünk az itallapra. 

És ekkor olvastunk egy cikket a diningguide.hu-n Tálos Gáborral, a Bortársaság egyik alapítójával, aki ezeréves teamatuzsálemekről és csúcsteákról beszélt a cikkben. 

A cikk írói pedig a következőképpen nyilatkoztak a Zhao Zhou teaszaküzlet kínálatáról: olyan ez, mintha egy bolt kizárólag a legnevesebb pincészetek dűlőszelektált tételeiből válogatná ki a legjobb évjáratokat.”

https://diningguide.hu/csucsteak-a-zhao-zhou-tol/

Ezek után nem is volt kérdés, megkerestük Gábort, aki mérhetetlen kedvességgel fogadta érdeklődésünket, egyből egyeztettünk is egy találkozót egy „teaműhelyre”, amikor is ellátogattunk a Zhao Zhou üzletébe, és részt vettünk egy kóstolóval egybekötött workshopon.
A teaműhely keretében megismerkedtünk a világ teáival, azok származásával. Tanultunk az alap teafajtákról, feldolgozási módjaikról, elkészítésükről, a mindennapi teázáshoz szükséges eszközökről.
Gábor rengeteget mesélt a teák származási helyéről, arról hogy zajlik a beszerzés és milyen hibákat lehet véteni egy tea elkészítése során. Megtudtuk, hogy bizonyos teáknak elegendő csupán 5-10 mp-es felöntés, viszont az igazi tealeveleket akár 5-10 vagy még ennél is több alkalommal fel lehet önteni, és minden alkalommal más-más arcukat mutatják.
Ezután következett a neheze, a rengeteg különböző tea közül kiválasztani azt a néhányat, ami felkerül az itallapra, és amivel bemutathatjuk Nektek az ősi tealevelek világát.
Gáborral közösen állítottuk össze az első válogatást, ami tavaly év végén felkerült az itallapra.

Idén őszre pedig új teák érkeznek a Kapcába, kóstolhattok gazdagon buja zöld teát, nepáli fekete teát, vadabb ízvilágú érett fehér teát, és megismerkedhettek egy 100-200 éves teafákról szedett, déli, virágos illatjegyeket viselő lágy teával is.

Várunk egy teára a Kapcában! 


2018-10-24 03:30:00
A kávék elitje a Kapcában
2018-09-22 10:00:00
Eper, spárga, borsó, saláta...
2018-05-14 11:45:00
Év végi zárvatartás
2018-12-20 11:15:00