A kávék elitje a Kapcában

A kávék elitje a Kapcában
A kávék elitje a Kapcában

A sörökhöz hasonlóan itt is hosszú út vezetett a mostani partner megtalálásáig.

Először nem is karos gépünk volt, csak egy egyszerű automata gép, amit a kávéforgalmazó cég adott, azonban itt sokkal hamarabb eljött a váltás ideje.

Amikor eldöntöttük, hogy a Kapcában kínált kávé kapcsán is szeretnénk szintet lépni, akkor először elmentünk egy másik szegedi céghez, ahol több különböző kávét kóstoltunk végig, hogy megtaláljuk a mi ízlésünknek leginkább megfelelő keveréket. Azonban itt hamar rájöttünk, hogy amit ténylegesen kaptunk, csak valamennyire hasonlított arra a keverékre, amit mi a kóstolás alkalmával kiválasztottunk, így tovább keresgéltünk. Viszont ekkor legalább már volt karos gépünk.

Egyszer csak hallottuk, hogy van egy kávézó a Feketesas utcában, ami más mint a többi. Elmentünk, egy nagyon nagyon picike üzlet fogadott minket, ahol fura kérdéseket szegeztek nekünk: világos vagy sötét pörkölésű kávé?

Természetesen a világosat kóstoltuk, pedig akkor még azt sem tudtuk mit jelent. Olyan savanyú volt, hogy majd leestünk a székről. Az első gondolatunk az volt, hogy ez kell nekünk! Nagyon kedvesek voltak az üzletben, megadták az elérhetőségét Tóth Gábornak, a Black Sheep kávépörkölő manufaktúra tulajdonosának és kávépörkölő mesterének, megkerestük és úgy beszélgettünk, mintha 1000 éve barátok lennénk.

Elmentünk hozzá tanulmányútra Debrecenbe, végigkóstoltuk a kávékat, elámultunk mennyi íz van egy italban a termőterülettől és a készítés módjától függően. Olyan dolgokat hallottunk, amit előtte elképzelni sem tudtunk, hogy a kávé ennyi mindent tud. Közösen kiválasztottuk azt a keveréket, a Fekete Bárány Espresso Blend 2.0-t, amit most is megtaláltok a Kapcában. 

A kávéjukat azonban csak azután kínálhattuk, miután elvégeztünk náluk egy tanfolyamot, hogy megfelelő módon tudjuk elkészíteni számotokra a kiválasztott italt, hiszen a helytelen elkészítési mód, a nem megfelelő minőségű víz vagy a rosszul megválasztott főzési hőmérséklet is tönkreteheti az egyébként kiváló és gondosan válogatott kávét. Különösen érdekes, hogy éttermi körülmények között világviszonylatban is ritka az ilyen minőségű kávé, itthon pedig még inkább. Leggyakrabban erre specializálódott speciality kávézókban lehet ilyen italokat fogyasztani.

A Black Sheep egy fiatal és nagyon izgalmas márka.
A márka név elsősorban arra az attitűdre utal, mely a szokványostól eltérő, új utak keresését tartja fő célkitűzésének. A Black Sheep koncepciója átmenetet képez az új hullámos gyümölcsös kávék és a klasszikus sötétebb pörkölés között. A márka ízkarakterét a Black Sheep pörkölő mestere Tóth Gábor a 2017-es év Cup Taster Magyar Bajnokság második helyezettje alakítja ki. Ezáltal minden termék a BY TÓTH GÁBOR garancia jellel van ellátva. A pörkölő mester irányítása alatt kizárólag speciality minősített, egyedi zöld kávé tételeket dolgoznak fel. A kimagasló alapanyag kiválasztása után a próbapörköléseket kóstolás követi és a megfelelő pörkölési profil kiválasztása.
A végeredmény egy 17 tagból álló igazi Black Sheep szortiment melynek, talán legkülönlegesebb tagja a Fekete Bárány keverék, ami klasszikus és egyben valami új, édes, és egyben kicsit olaszos, de mégis gyümölcsös, vagyis igazi Fekete Bárány!

http://black-sheep.hu/

Ha még olvasnátok kicsit a kávé elitjeként is emlegetett speciality kávékról, akkor az alábbi cikket ajánljuk figyelmetekbe, amelyből megtudhatjátok azt is, hogy a talaj és a mikroklíma ugyanolyan fontos a kávéknál is mint a boroknál, hogy a kávénál is fontos a szüret időpontja, hogy a kávébab ne legyen túlérett és hogy egyáltalán hogyan lehet egy kávé speciality

https://diningguide.hu/kave-elitje-specialty-kavek/

2018-09-22 10:00:00
Csúcskategóriás teák a Kapcában
2018-10-24 03:30:00
Eper, spárga, borsó, saláta...
2018-05-14 11:45:00
Év végi zárvatartás
2018-12-20 11:15:00