Bisztró

A Kapca Bisztró és Kávézóban az ételeket úgy próbáljuk összeállítani, hogy minél kevesebb közvetítővel kerüljenek az étterem asztalára, de még jobb, ha mi állítjuk elő. Ezzel igyekszünk állandó minőséget elérni, ami a hitelességünket növeli, és csökkenti az ökológiai lábnyomunkat is. Ezzel a gondolkodással ma egy nagyon divatos irányt képviselünk, de 100 évvel ezelőtt ez teljesen hétköznapi volt.

Szegedi bisztrónkban törekszünk rövid étlapot összeállítani, ahol előtérbe kerül a szezonalitás, a helyi alapanyagok és a hagyományos magyar konyha. Reményeink szerint néhány éven belül újra népszerűek lesznek a magyar fogások, és nem kell külföldi konyhákat utánozni, hogy a vendégek betérjenek a hazai éttermekbe.

Egy hosszú út elején járunk, de szerencsére olyan emberekkel dolgozhatunk együtt, akiket érdekel a fejlődés, hajlandóak tanulni és kísérletezni.

Hitvallás

A Kapca Bisztró és Kávézóban a legfontosabb dolog, amit mindig szem előtt tartunk, hogy nálunk minden az, ami. Ezt azt jelenti, hogy éttermünkben nem verjük át vendégeinket növényi alapú sajttal, a marhahús az nem főleg vagy részben marha, hanem teljesen.

Annak érdekében, hogy ehhez mindig tudjuk tartani magunkat, igyekszünk a lehető legtöbb dolgot magunk készíteni vagy akár megtermelni. Szerencsére ez a törekvésünk gyakran találkozik a vendégeink elképzelésével, és az évek során felépített márka garantálja azt a hitelességet, hogy elhiszik nekünk az emberek, hogy amit a bisztróban kínálunk, az jó.

Ha éttermünkben valamit nem tudunk elkészíteni vagy megtermelni, akkor felkeressük az elérhető legjobb termelőket, azokat az embereket, akik hasonlóan gondolkodnak mint mi, és fáradtságot nem sajnálva törekszenek a legjobbra. 

A csapat

A Kapca Kávézó és Bisztró fiatalos csapatát a Balla testvérek igazgatják. A séf szerepében Imre felel a konyháért, míg Kristóf a beszerzés vezetője, Máté pedig üzletvezetőként a bisztró napi feladatait irányítja.

Fontos számunkra a minőség, ezért folyamatosan képezzük magunkat, hogy a legújabb alapanyagokat, technológiákat ismerjük.
Azok a kollégák, akik az étteremben a vendégek között dolgoznak, tesztet írnak annak érdekében, hogy mindig naprakész tudással rendelkezzenek, és hitelesen közvetítsék a vendégek felé azt a temérdek munkát, ami az étlapon szereplő tételek mögött van.

Tanulmányutakon járjuk végig az érdekes vendéglátóhelyeket a halsütődéktől a fine-dining helyekig, felkutatjuk a figyelemreméltó pékséget, fagyizót, sajtmanufaktúrát, sörfőzdét és mindenből elhozzuk a legjavát.